Új bibliakör indult!

Kategória: Hírek és cikkek

A Biblia Isten szava. Ha Isten akaratát keressük életünkben, ha fontos számunkra, hogy miért is élünk a Földön, ha értelmesen akarjuk eltölteni a rendelkezésünkre álló évtizedeket: ki kell használnunk minden alkalmat arra, hogy jól megértsük üzenetét.

Tudjuk azt is – éppen a Bibliából, hogy hit nélkül senki sem lehet kedves Isten előtt. Azt is tudjuk, hogy a hit hallásból van. A hallást – Isten szavára nyitott füleket – pedig Krisztus beszéde, az Ige adhatja meg mindnyájunknak.

Ezért járunk istentiszteletre, ezért áll az istentisztelet középpontjában a prédikáció. Ezért olvassuk a Bibliát rendszeresen, naponként és végül, de nem utolsósorban ezért vannak a közös bibliatanulmányozás alkalmai, a bibliaórák is.

Gyülekezetünkben hetente több lehetőség is adódik arra (lásd az eseménynaptárt), hogy néhányan együtt hallgassunk rövid magyarázatot a Biblia néhány soráról, majd megbeszéljük ezzel kapcsolatos látásunkat, kérdéseinket arra vonatkozóan, hogy mit is jelent ez konkrétan a mi életünkre nézve. Hiszen ez a cél: életre váltani a hallottakat.

Most újabb alkalommal gazdagodtunk: január közepétől a Gál lakótelepen is összegyűlhetünk Isten Igéje mellett. A Fábián házaspár otthonában (Gál ltp. 532.) vasárnap esténként 17.00 órától szívesen látnak minden Biblia iránt érdeklődőt.

Távolabbi célunk, hogy minden városrészben alakuljanak hasonló bibliakörök, ahol közvetlen stílusban, otthonos környezetben forgathatjuk a Bibliát.

Nincs kedved egy ilyen bibliakört indítani?