Ima és vers (COVID-19)

Áldás legyen a te neved Úram megválom Jézus Krisztus!

 

Úram annyi minden kavarog bennem, a világ a fejetettjére kezd állani, olyan mint ha háború lenne, de nem olyan, ahol fegyverek ropognak, bombák hullanak.

És látod nincs a szívében pánik, nem ragad reám az a fajta félelem, ami végigsöpör az emberiségen.

Úram köszönöm, hogy nem féltem úgy a por testem, mint sokan akiket megrémít a bizonytalanság, megrémít az elmúlás félelme. Hiszen most a tudomány is tehetetlen. Úram most is a te dicsőséged, hatalmad fénylik csak fel előttem, akkor is, ha végül is veszedelem van. Mert biz most menyire látszik, hogy mily esendő az ember, aki olyan mint a fű, ami az egyik nap még zölddel, de másnap elszárad, és elfújja a szél.

És látod még is van szomorúságom, mégis van bánatom, hiszen felborult egy másik rend is. Egyfelől egy rend, ami talán olyan tevékenység, hogy felkelek, dolgozok, pihenek. De ebben a rendben inkább a vágyakozás dominál, vágyakozás utánad Úram, és egyben vágyakozás a közösségéért a testvérek közé.

És most Vasárnap maradhatok otthon és tudom, hogy nem lesz meg, nem lehet meg, az a érzés bennem amit a gyülekezet közössége add.

Te velem leszel, ahogy most is, ahogy nem kimondott szavak által kapcsolódok hozzád imádsággal, hanem így a billentyűt nyomkodva.

És minő nagy a te szereteted!!!! Hisz reá világítasz arra amire az előbb még nem gondoltam, Úram. Köszönöm, hogy mint máskor, most is reá világítottál, valamire. Igen azt is mondhatom, hogy szóltál hozzám. Hiszen itt van bent a Pártfogó amit adtál, ami reád mutat. Úram hiszen mégsem vagyok egedül, itt vannak a testvérek, akik most ugyan úgy imádkoznak, és a Te Szentlelked összefűzz, minket, láthatatlan kötelékké, hogy harcolhassunk az oltalmad alatt, a nem láthatók ellen. Uram kérlek adj bölcsességet, kitartást a választott népednek, hogy legyen meg a teljes páncélzata a hitnek harcában, amiben most benne vagyunk. Úram add, hogy ébredés legyen, hogy több munkás kéz tudjon összekapcsolódni, a te dicsőségedre mutatva, hogy a világban érted sóhajtozok igazából megleljenek téged, vagyis azt amiért sóvárognak, de nem tudják még azt az egy jó előjelet, amit Te, csak is Te tudsz adni.

 Ámen!

 

 

„Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.”

(Róma 8:31,38-39)

 

COVID-19

 

A zsigerbe markol,

a vég, a bizonytalan elmúlás.

Az elme sztrájkol,

mert rosszabb ez, mint az M0-s.

 

Sokk van! Sok kebelben,

Melyben reszket most a szív.

De ezen világi dzsungelben,

Egy halk szó, most is hív.

 

Valami valahol kitört.

A pánik, elszabadult.

Valaki, valaha, értünk megtört,

Harmadnap a sírból kiszabadult.

 

 

Jézus mondja jöjj,

Mert az idő elközelgetett.

Ne a testtel törődj,

Mert a megváltás, elvégeztetett.

 

A tested, újra por lészen.

Az bízz, nem örök.

Elfogadni ezt, emberi észen.

Érthetetlen, végtelen körök.

 

Tested elemésztheti,

A rettegett, koronás.

De lelked megmentheti,

A legfőbb Koronás.

 

A lelked legyen sirály,

Hogy szabadon szárnyalj.

Akit megmenthet, az, a Király,

Érte élj! Magadnak meghalj.

 

Soli Deo Gloria!

Csaba Zoltán

2020.03. 20. Szárliget